Get to know us

Services

Wij zijn een gerenommeerde koffiegroothandel die er trots op is heerlijke koffiebonen van hoge kwaliteit te leveren aan bedrijven en particulieren in het hele land.

Met een passie voor alles wat met koffie te maken heeft, streven we ernaar de beste bonen van over de hele wereld te betrekken om ervoor te zorgen dat onze klanten bij elk kopje een smaakvolle en consistente ervaring krijgen. Ons team bestaat uit koffie-experts met gezamenlijk meer dan 50 jaar ervaring in de sector. We hebben ons toegelegd op het begrijpen van de fijne kneepjes van de koffieboon en de kunst van het branden, waardoor we melanges kunnen creëren die zowel uniek als heerlijk zijn.

Wij begrijpen dat koffie meer is dan alleen een drankje: het is een levensstijl. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat elke kop koffie die van onze bonen wordt gezet een ervaring is waar onze klanten van zullen genieten. Bij onze koffiegroothandel zetten we in op duurzaamheid en ethische inkoop.

We werken nauw samen met onze telers om ervoor te zorgen dat ze eerlijk worden betaald en dat de gebruikte landbouwmethoden milieuvriendelijk zijn. Door met ons samen te werken, kunnen onze klanten er zeker van zijn dat ze ethische en duurzame praktijken in de koffie-industrie ondersteunen.

We delen onze liefde voor koffie graag met anderen en helpen hen de heerlijke smaken en aroma's te ontdekken die in elk kopje te vinden zijn. Bedankt dat u voor onze koffiegroothandel heeft gekozen als uw bron voor kwaliteitskoffiebonen. We zijn vereerd om deel uit te maken van uw koffiereis en kijken ernaar uit u de komende jaren van dienst te zijn.

Koffie

Thee

Thee is een drank die al eeuwenlang gewaardeerd wordt om zijn verfrissende smaak en gezondheidsvoordelen. Of je nu een thee-lover bent of net begint met het ontdekken van het aanbod, je zult merken dat thee een drankje is dat bijna iedereen kan waarderen.

Wij geloven dat thee veel meer is dan een drankje. Het is een kunst die gevierd moet worden, en wij zijn er trots op kwaliteits-thee te leveren die de zintuigen prikkelt en de geest kalmeert. Onze thee wordt zorgvuldig geselecteerd uit de beste bronnen om ervoor te zorgen dat elke kop zo goed en smakelijk mogelijk is.

Bij ons vind je een breed assortiment van thee, van klassieke zwarte thee tot zachte groene en kalmerende kruidenthee. Onze thee is verpakt in herbruikbare en recyclebare blikken om ervoor te zorgen dat de smaak en aroma behouden blijft tot de laatste druppel.

We begrijpen dat iedereen zijn of haar eigen smaak heeft, en daarom doen we ons best om zoveel mogelijk smaken aan te bieden om aan alle wensen te voldoen. Of je nu kiest voor een pittige chai-thee of een fruitige ijsthee, we bieden iets voor ieders smaakpapillen.

Ons doel is om jou te voorzien van de beste thee-ervaringen die je kunt hebben. Onze thee is niet alleen smakelijk en ontspannend, maar ook gezondheid-bevorderend en stimulerend. Onze thee is de perfecte drank voor elk moment van de dag, of je nu wilt ontspannen na een lange dag of een verkwikkende boost nodig hebt om de dag te beginnen.

Als je op zoek bent naar thee van hoge kwaliteit die net zo geweldig smaakt als het eruit ziet, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bestel vandaag nog en ontdek de wereld van thee.

TOPKWALITEIT, ALTIJD VERS

white Coffee LED signage
white Coffee LED signage
brown wooden TEA board
brown wooden TEA board
person holding cup filled with coffee
person holding cup filled with coffee

Historiek

De man achter deze koffie is Wouter Claessens, een jonge, sociale en ambitieuze ondernemer. Hij begon in 2007 als zelfstandig marktkramer met rookwaren en bijhorende artikelen. Binnen deze speciaalzaak heeft hij zich in het bijzonder toegelegd op artisanale tabak, sigaren en toebehoren voor de pijproker. In 2019 besloot hij de zaak bij te sturen en te gaan voor een nieuwe uitdaging. De commerciële rookwaren zouden verdwijnen en er komt artisanale koffie en thee in de plaats.

CLAESSENS KOFFIE werd geboren! Na het nodige opzoekwerk en tastings ontstonden er 6 unieke koffiemengelingen: Majestic, Elite, Donker Verlangen, De Gulden Boon, Kenia Wild en Decafiné. Door het uitgebreid smakenpallet is er voor ieder wat wils. Naast de koffie hebben we ook een ruim aanbod aan heerlijke soorten losse thee en de nodige toebehoren.

Sinds midden 2023 besloot Wouter Claessens om zijn groothandel te verkopen en zijn carriere een andere wending te geven. Zo werd de zaak overgenomen door Dirk Claessens.

De overname van CLAESSENS KOFFIE was voor Dirk Claessens een mooie uitbreiding en aanvulling op COFFEE-XPRESS om zo zijn passie verder uit te bouwen.

Met de overname kon hij zijn marktaandeel in de verkoop van koffie en koffiemachines vergroten.

Door de overname van CLAESSENS KOFFIE wordt het assortiment van COFFEE-XPRESS uitgebreid met nieuwe hoogwaardige koffies die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van COFFEE-XPRESS.

Klanten van beide bedrijven zullen hiervan profiteren omdat ze nu toegang hebben tot een breder assortiment koffies en thee.

De overname werd met veel enthousiasme ontvangen door Wouter Claessens en Dirk Claessens. Ze zijn ervan overtuigd dat de bedrijven elkaar goed aanvullen en zal leiden tot mooie nieuwe ontwikkelingen. Dirk en Wouter zijn geen familie, en de naam CLAESSENS KOFFIE kon niet beter gekozen zijn.

Dirk Claessens blijft zich richten op het leveren van hoge kwaliteit koffie met uitstekende service aan de klanten. Deze overname is dus een mooie stap in de verdere groei van CLAESSENS KOFFIE

De komende jaren zal hij ook de verse thee meer in het daglicht zetten.

Wouter Claessens

Oprichter

Dirk Claessens

Huidige eigenaar